Atzeneta d’Albaida rebrà 55.000 euros del Fons de Cooperació Municipal

La Generalitat presenta el Fons de Cooperació Municipal per a reduir el “desequilibri territorial” i dotar els ajuntaments d’una “autonomia real”

El fons presentat al Palau de la Generalitat i aprovat al ple del Consell del passat 27 de gener proporcionarà 130 milions d’euros que es repartiran de manera objectiva a ajuntaments de tot el País Valencià.

Concretament, el municipi d’Atzeneta d’Albaida rebrà 55.000 euros, Ontinyent, amb més de 30.000 habitants i amb 524.442,34 euros i l’Olleria, amb 8.400 veïns i 220.511,60 euros, són els municipis amb les aportacions més quantioses. A l’altre extrem, Sempere i Carrícola rebran 8.616,36 i 10.930,87 euros, respectivament.

El pla contempla tres accions concretes. La primera acció consistirà en un fons incondicional dotat amb 40 milions, que ja estan previstos en els Pressupostos de la Generalitat; mentre que la segona acció, que fa referència a projectes i fons europeus destinats a municipis amb menys de 20.000 habitants, comptarà amb una quantitat idèntica, és a dir, altres 40 milions d’euros.

La tercera estratègia consisteix en un pla d’ajudes i avals per part de l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a recolzar aquells ajuntaments que compten amb suficiència financera a l’hora de sol·licitar crèdits als bancs amb l’objectiu de desenrotllar inversions per als seus municipis.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la cooperació entre el Consell, les diputacions i la FVMP permet “planificar les inversions” i “atendre a les necessitats reals de les persones”.

Per això, Oltra ha volgut posar l’èmfasi en les inversions socials que es veuran beneficiades amb la posada en marxa del Fons de Cooperació Municipal, que ha definit com “una ferramenta fonamental per a la creació i distribució de riquesa”, i que permetrà “potenciar la col·laboració entre l’administració autonòmica i local per a la construcció d’una societat més inclusiva i solidària”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat tres nous serveis que es van a posar en marxa a través de la municipalització, com la Xarxa Pangea, que ha vist reforçat el pressupost de les oficines d’atenció a persones migrants. Aquest reforç ja s’havia iniciat enguany amb un increment del 23,16 %, que augmentarà en 2017 en quasi un 95%, de manera que s’arribarà fins a 1.800.000 euros.

Així mateix, també es va a municipalitzar la Xarxa Infodona, cosa que “permetrà arribar al doble de municipis i, per tant, a moltes més dones que ens necessiten en proximitat: passarem de 35 punts d’atenció a més de 75”, ha destacat Oltra. Finalment, també es veurà reforçada la Xarxa Jove, amb 800.000 euros destinats als ajuntaments perquè es puguen fer càrrec d’aquesta xarxa d’ocupació juvenil.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *